8è Tradicional concert de Sant Jocund

1 de febrer de 2021 Aproximadament 3 minuts

#Sant Jocund   #Concerts   #Santa Maria   #Cicle 2020  


Cada any, coincidint amb la festivitat de Sant Jocund, un dels tres copatrons de Vilafranca, els Amics dels Orgues de Vilafranca, juntament amb la Comissió de Sant Jocund, organitzem un concert d’orgue. Enguany aquest concert clou la primera edició del Cicle de Concerts d’Orgue a Santa Maria.

El jove organista Jaime González-Sierra Moreno oferirà, el diumenge dia 7 de febrer a dos quarts de set de la tarda, un recital d’una durada aproximada de 40 minuts. Jaime González-Sierra Moreno, nascut a Madrid el 1997 i format a l’Escolanía del Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, actualment és organista de la Basílica Pontifícia de Sant Miguel a Madrid i al mateix temps cursa el Grau superior d’orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb els mestres Óscar Candendo (orgue) i Juan de la Rubia (improvisació). Interpretarà un programa centrat en dos autors, Felix Mendelssohn i César Franck, considerats els pares de l’orgue romàntic alemany i francès, respectivament, amb obres emblemàtiques com la Sonata núm. 6 en Re menor, op 65 i les Trois pièces pour grand orgue: Fantaisie, Cantabile i Pièce héroïque.

Com a mesures de protecció contra el Covid, l’aforament estarà controlat i serà obligatori l’ús de mascareta, la neteja de mans en entrar a la Basílica i el manteniment de les distàncies de seguretat. S’ha habilitat un correu electrònic per efectuar la reserva de l’entrada. El públic podrà seguir la interpretació de l’organista a través d’una gran pantalla.

El concert serà d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir al concert i al manteniment de l’orgue i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, el Grup Esplai Parroquial i de la Parròquia de Santa Maria.

Aquest concert clourà la primera edició del Cicle de concerts a l’orgue de Santa Maria, amb el que els Amics de l’Orgue volem impulsar la consolidació d’una temporada regular de concerts que permetin gaudir i conèixer el patrimoni organístic de Vilafranca. Malauradament en aquest any tan difícil, vam haver de suspendre el concert inaugural a càrrec de l’organista de la Capella Sixtina, l’igualadí establert a Roma, Joan Paradell, que confiem reprogramar quan les condicions ho permetin.

Jaime González-Sierra Moreno

Jaime González-Sierra Moreno

Nascut a Madrid el 1997. A l’edat dels 9 anys entra a formar part de l’Escolanía del Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial entre 2006 i 2016, començant allí els estudis de piano i cant coral.

El seu interès per l’orgue ve per part del Pare Pedro Alberto Sánchez, agustí, mestre de capella i organista del Monasterio, que l’instarà a començar els seus estudis d’orgue en el Conservatorio Arturo Soria de Madrid. Allí realitza els estudis de grau professional amb Carlos Arturo Gerra (orgue), Jesús Sánchez (música de cambra), Denise de la Herrán (baix continu) i Eduardo Lorenzo (composició), obtenint el premi extraordinari d’orgue en la promoció del curs 2017–18. Actualment realitza els estudis de Grau Superior d’Orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb els mestres Óscar Candendo (orgue) i Juan de la Rubia (improvisació).

Com a solista, ha actuat en diferents esglésies madrilenyes com Santa Maria la Antigua de Vicálvaro, el Real Oratorio del Caballero de Gracia, així com a la Sala de Cambra de l’Auditorio Nacional de Madrid, a més del festival d’orgue de Palencia. Ha col·laborat en diferents orquestres i cors com el de l’Escolanía del Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, on va tenir l’oportunitat d’acompanyar-lo durant el seu viatge a Estats Units, la Camerata Antonio Soler, la Capilla de Música de la Catedral de Cuenca, el Coro de Voces Graves de Madrid o la Camerata Musicalis, orquestra resident en el Teatro Nuevo Apolo de Madrid.

El seu interès per la litúrgia l’ha portat a col·laborar en diferents esglésies de Madrid i Barcelona. Actualment és organista de la Basílica Pontifícia de San Miguel, a Madrid. Participa en diferents cursos i assisteix a classes magistrals amb Olivier Latry, Pieter van Dijk, Jurgen Essl, Ottorino Baldassarri, Roberto Fresco, Mónica Melcova, Roland Dopfer, Javier Artigas, Esteban Landart, Rui Soares, etc, a més de participar en cursos de direcció orquestral amb els mestres finlandesos Jorma Panula i Atso Almila.

Els seus estudis musicals els compagina amb la seva formació com a historiador, finalitzant el Grau d’Història a la Universidad Complutense de Madrid el 2019.

Programa

  • Sonata nr. 6, op. 65, Felix Mendelssohn Bartholdy (1809–1847)
  • Trois Pièces pour Grand Orgue, César Franck (1822–1890)
    •  1. Fantaisie
    •  2. Cantabile
    •  3. Pièce héroïque

Podeu descarregar-vos la versió impresa del programa en aquest enllaç. També us podeu descarregar el cartell d’aquest concert aquí.

A l'Agrícol parlem de Música41è cicle "Els orgues de Catalunya"...

Articles relacionats