10è tradicional concert de Sant Jocund

1 de febrer de 2023 Aproximadament 1 minut

#Concerts   #Santa Maria   #Sant Jocund   #Cicle 2021  

Basílica de Santa Maria, 08720 Vilafranca del Penedès
diumenge 5 de febrer de 2023
18:30
Taquilla inversa

Aquest diumenge podrem gaudir de la 10a edició del tradicional concert d’orgue de Sant Jocund. Enguany serà interpretat pel jove organista gallec David Maceira, titular de l’orgue de la Catedral de Santiago de Compostela i estudiant d’orgue a l’Escola Superior de Música de Barcelona. Interpretarà un programa variat d’una durada aproximada de 50 minuts.

David Antonio Maceira Martínez

David Maceira

David Antonio Maceira Martínez, nascut a Santiago de Compostela el 1997, estudià orgue al Conservatori Professional de Música d’Ourense amb la profesora Marisol Mendive, obtenint matrícula d’honor i Premi de final de Grau. En l’actualitat continua els estudis superiors d’orgue a l’ESMUC amb els professors Óscar Candendo i Juan de la Rubia. Per altra banda, assisteix a cursos i classes magistrals de Juan de la Rubia, Montserrat Torrent o Ana Mafalda Castro. Va ser finalista al III Concurs nacional d’Interpretació per joves organistes celebrat a Algemesí el 2016 i guanyà el primer premi compartit al Primer Concurs “Mestre Vide” a Ourense. Ha actuat com a solista en formacions de reconegut prestigi com la Real Filharmonía de Galicia, sota la direcció d’Edmon Colomer, la Banda Municipal de música de Santiago. Des de 2022 es organista de la S.A.M.I. Catedral de Santiago de Compostela.

Programa

Johann Sebastian Bach (1685–1750)

  • Fantasia i fuga en do menor, BWV 537
  • Erbarm dich mein, o Herre Gott, BWV 721

Louis Vierne (1870–1937)

  • Clair de lune, de 24 Pièces de Fantaisie, Suite II, op. 53

Eduardo Torres (1872–1934)

  • Oración Matutina, de Seis Piezas Cortas, nr. 1

Cesar Franck (1822–1890)

  • Primer coral en mi major

Podeu descarregar-vos la versió impresa del programa en aquest enllaç. També us podeu descarregar el cartell d’aquest concert aquí.

El cor nord-americà «Gustavus Choir» actua...Concert d'orgue de Festa Major

Articles relacionats