66è Tradicional concert de Sant Esteve

22 de desembre de 2019 Aproximadament 1 minut

#Sant Esteve   #Concerts   #Santa Maria  


El proper dia 26 de desembre, per Sant Esteve, se celebrarà la 66ena edició del concert d’orgue de Sant Esteve, a càrrec de Pol Àlvarez. Aquest concert és organitzat per l’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i amb la col·laboració de les Parròquies de Vilafranca del Penedès. El concert es farà a la Basílica de Santa Maria, a tres quarts d’una del migdia. L’entrada és gratuïta amb una aportació econòmica voluntària al final del concert.

Pol Àlvarez i Viciana

Pol Àlvarez i Viciana

Nascut a Terrassa l’any 1999, a l’edat de 7 anys, Pol Àlvarez i Viciana inicià els estudis d’orgue al Conservatori de Música de Terrassa amb Jordi Figueras i posteriorment amb Joan Castillo i Jordi Pajares, rebent el premi d’honor de final de grau professional. Ha cursat amb regularitat classes magistrals amb Montserrat Torrent, rebent també classes d’organistes com Daniel Roth, Jean-Pierre Leguay, Michael Radulescu, Michel Bouvard, Jörg Halubek, Helmut Deutsch o Luca Scandali, seguint també classes d’improvisació i interpretació amb Juan de la Rubia. Després d’estudiar a l’ESMUC amb Óscar Candendo, segueix actualment els seus estudis d’orgue a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst Stuttgart amb Jürgen Essl.

L’any 2019 va rebre el primer premi per unanimitat del Primer Concurso Nacional de Órgano Francisco Salinas de Burgos. També ha estat guanyador del primer premi ex aequo en la modalitat de tecla dels XIV Premis d’Interpretació Musical i Composició del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona després de rebre una menció d’honor a la tretzena edició. A més ha estat finalista al III Concurs Nacional de Joves Organistes Ioannes Baptista Cabanilles.

La seva activitat com a concertista solista l’ha portat a realitzar des dels 14 anys actuacions a Catalunya, Espanya, França, Alemanya i Itàlia. A més ha realitzat concerts com a acompanyant tant a Catalunya com a festivals internacionals. Des de 2017 és Kirchenmusiker (organista titular i director de cor) a l’església d’Alt Heumaden a Stuttgart.

Interpretarà un programa pensat especialment per a aquest concert a l’orgue romàntic-sinfònic de la Basílica de Santa Maria, construït el 1942 per l’orguener Gaietà Estadella:

Programa

Johann Sebastian Bach (1685–1750)

  • Fantasie g-Moll, bwv 542
  • Jesus, meine Zuversicht, bwv 728
  • Fuga g-Moll, bwv 542

Charles-Marie Widor (1844–1937)

  • Symphonie nr. 10, op. 73, Romane
      1. Moderato

Félix Mendelssohn (1809–1847)

  • Sonate IV in B-Dur op. 65, 4
    • Allegro con brio
    • Andante religioso
    • Allegretto
    • Allegro maestoso e vivace
7è Tradicional concert de Sant Jocund...

Articles relacionats