Un concert diferent... I de gran qualitat

13 d'octubre de 2021 Aproximadament 1 minut Xavier Cervera

#Ressenyes   #Concerts  


Concert de Santa Fe 2021

El proppassat dia 12 d’octubre de 2021 tingué lloc a l’església de Santa Fe del Penedès un magnífic concert d’orgue i percussió històrica.

En començar l’acte, Isidre Vallès, promotor del concert i constructor de l’orgue de Santa Fe, va comentar que es tractava de la dinovena edició d’un concert d’orgue dins els actes de la Festa Major de Santa Fe, que ja hauria estat la vintena si no fos perquè l’any passat no es va poder celebrar a causa de la pandèmia.

Els intèrprets del concert foren els joves Ana Nicolás de Cabo (percussió històrica) i Jaime González-Sierra Moreno (orgue), amb la col·laboració de Berenguer Montserrat com a registrant.

La combinació d’orgue i percussió històrica va propiciar un concert original i diferent, molt celebrat pel públic que omplia l’església de Santa Fe. El repertori, centrat en música del Renaixement, constava de diverses obres d’autor anònim, i de compositors reconeguts com Juan del Encina, Johann Pachelbel, Antonio de Cabezón, Joan Cabanilles, etc. El programa estava agrupat en tres blocs temàtics, sota el títol de La creación, El daño, y La recuperación, que foren presentats per la salmantina Ana Nicolás en un català més que correcte. Es varen poder escoltar formes musicals pròpies de l’època com tientos, batallas, diferencias… L’orgue de Santa Fe va sonar esplèndidament. L’organista Jaime González va tocar amb pulcritud i domini de la tècnica, fent lluir tota la varietat dels registres i de la preciosa sonoritat d’aquest orgue. Al seu costat, la percussionista Ana Nicolás, que intervenia en la majoria de les obres, ens féu sentir diversos instruments de percussió històrica, com panderos, timbales, tabals, etc. traient-ne un partit sorprenent i atractiu, i en perfecta sincronització amb l’organista.

Tot plegat, un concert de gran interès per la seva originalitat i per la qualitat dels intèrprets, que saberen transmetre al públic la passió i estimació que senten per la música que van oferir. La disposició dels bancs de l’església, encarats de cara a l’orgue i d’esquena a l’altar fou un element que també contribuí al bon seguiment del concert per part del públic.

Al final de l’acte, els artistes foren obsequiats amb un pom de flors, i l’alcalde de Santa Fe va pronunciar uns mots de felicitació i d’agraïment.


Vegeu l’article del concert per més informació.

20è Concert de la diada de...Presentació del Cicle de concerts d'orgue...

Articles relacionats