Presentació del Cicle de concerts d'orgue

14 d'octubre de 2021 Aproximadament 2 minuts

#Concerts   #Santa Maria   #Cicle 2021  


Cicle de concerts d’orgue 2021

Els Amics dels Orgues de Vilafranca tenim el goig de presentar-vos la programació del Cicle de concerts d’orgue a Vilafranca per aquesta tardor i hivern. Després de mesos d’incertesa, quan sembla que avancem en la progressiva normalització de l’activitat cultural, reprenem el nostre projecte d’establir un calendari estable de concerts d’orgue per Vilafranca. Malgrat la pandèmia, els pocs concerts que hem pogut celebrar en el darrer any han estat tot un èxit en qualitat musical i assistència del públic i esperem seguir en aquesta línia en els propers.

Hem programat un total de 4 concerts per als mesos de tardor hivern, oferint un ventall variat de propostes centrades en l’orgue i la seva música. Comença el 24 d’octubre, l’organista zamorà amb una prolífica carrera internacional, Juan Maria Pedrero, oferint un programa que abraça dos segles d’orgue romàntic d’Alemanya, França i del País Basc.

Segueix el 21 de novembre, vigila de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, amb una proposta molt arrelada en la nostra tradició musical. L’organista catalanojaponesa Izumi Kando i el tenora blanenc Jordi Molina, innovador i referent d’aquest instrument en l’àmbit internacional, interpretaran obres escrites per a aquesta formació.

El 26 de desembre, fidel a la cita anual, reeditarem per 68ena vegada el Tradicional Concert d’Orgue de Sant Esteve. Aquesta vegada amb l’especial participació del jove músic vilafranquí Berenguer Montserrat, organista de les parròquies de Vilafranca i recentment proclamat guanyador del Concurso Nacional de Órgano «Francisco Salinas - VIII Centenario de la Catedral» de Burgos.

I per finalitzar aquest fil de concerts d’hivern, ja a 2022, el diumenge 6 de febrer, en motiu de la celebració de Sant Jocund, compatró de la vila, comptarem amb el recital del jove organista mallorquí, Pedro Aguiló, qui, tot i estar cursant actualment estudis superiors d’orgue a l’ESMUC, compta amb una projecció musical extraordinària.

Tots els concerts se celebraran a l’orgue de la Basílica de Santa Maria, un instrument singular, mostra cabdal de l’escola catalana d’orgueneria de primera meitat del segle XX, darrera obra del mestre Gaietà Estadella, que permet especialment una exploració molt reeixida del repertori romàntic per a orgue.

El públic disposarà d’una pantalla gegant per poder veure l’organista durant el concert. Tindran una durada màxima de 60 minuts i se seguiran les mesures sanitàries que regeixin en aquell moment. L’entrada és lliure fins a arribar a l’aforament màxim i es demana una col·laboració econòmica als assistents en forma de taquilla inversa.

Esperem que sigui una proposta atractiva per tal de donar a conèixer i permetre’ns gaudir de la meravellosa música dels orgues de Vilafranca.

  • Diumenge 24 d’octubre a les 18:30
    Juan Maria Pedrero. Professor del Conservatorio Profesional “Ángel Barrios” de Granada

  • Diumenge 21 de novembre a les 18:30
    Concert de Santa Cecília
    Jordi Molina, tenora
    Izumi Kando, orgue

  • Diumenge 26 de desembre a les 12:45
    68è Tradicional Concert de Sant Esteve
    Berenguer Montserrat. Organista de les Parròquies de Vilafranca

  • Diumenge 6 de febrer a les 18:30
    Concert de Sant Jocund
    Pedro Aguiló. Organista de la Basílica de Sant Miquel de Palma

Patrocina: Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Col·labora: Parròquies de Vilafranca
Organitza: Amics dels Orgues de Vilafranca


Documents

Podeu descarregar-vos el cartell del cicle aquí.

Un concert diferent... I de gran...Excel·lent concert de Juan María Pedrero...

Articles relacionats