21è Concert de la diada de Santa Fe del Penedès

3 d'octubre de 2022 Aproximadament 2 minuts

#Concerts  

Església parroquial de Santa Maria. Plaça de l'església, S/N, 08792 Santa Fe del Penedès
diumenge 9 d'octubre de 2022
19:00
Entrada gratuïta

XXI concert de la diada de Santa Fe

Paola i Jose Ríos Roa
Paola Alejanda i José Martín Ríos Roa

Diumenge vinent, 9 d’octubre, se celebrarà a l’església de Santa Fe la 21ena edició del concert d’orgue en motiu de la diada de Santa Fe. Enguany, comptarem amb la presència d’un altre instrument acompanyat per l’orgue, el violoncel. Paola Alejandra Ríos Roa (violoncel) i el seu germà José Martín Ríos Roa (orgue) interpretaran obres de Vivaldi, Bach, Händel i Rameau. El concert és organitzat per l’Ajuntament i la Parròquia de Santa Fe del Penedès.

Paola Alejandra Ríos Roa

Nascuda a Mèrida Veneçuela, inicia els seus estudis de Violoncel a l’edat de 10 anys amb la professora Lekha Días a la Fundación Musical Simón Bolívar i més endavant, amb el mestre Benjamín Marchán. L’any 2015 es trasllada a Barcelona per continuar els estudis amb la mestra Laia Puig al Conservatori Professional del Liceu, obtenint Matrícula d’Honor (2016). Finalment, l’any 2017 és admesa al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el mestre Lluís Claret i amb el mestre Daniel Cubero a l’assignatura de cambra (2017-2021).

A més de tots els professors abans esmentats se sumen les masterclass de Violoncel rebudes dels mestres Alejandro Sardá, Omaira Naranjo, Yuri Rodríguez, Clara Rodríguez, Ana Ruth Bermúdez, Germán Marcano, Daniel Arias, Horacio Contreras, William Molina, Daniel Claret, Marius Díaz i Maria de Macedo. L’any 2014 guanya el primer premi al «I Concurs Popper de Violoncel», realitzat pel mestre Daniel Arias, i al 2016 el primer premi del “II Concurs de composició”, al Conservatori Professional del Liceu.

Ha participat en cursos de Violoncel amb l’Acadèmia Llatinoamericana de Violoncello i Duo Aldo Parisot. Ha format part de l’Orquestra Simfònica Infantil i Juvenil (2008-2014), l’Ensamble de Violoncellos (2011-2013) i l’Orquestra de cambra (2012-2014) de l’Estat Mèrida. També va participar a l’Orquestra d’Òpera Jove (2017) i va formar part del «Proyecto Ibérico Orquestal» juntament amb l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó (2017). Va participar en el projecte “Le nove di Beethoven” juntament amb l’orquestra del Conservatorio della Svizzera Italiana (2022). Actualment forma part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) des de l’any 2016, i de la Camerata Internacional de Barcelona des de l’any 2018. Amb aquestes orquestres i formacions ha treballat sota la batuta de mestres com Zanie Brown, Jesús Pérez, Cèsar Ivan Lara, Giancarlo Castro D’Addona, Ruben Cova, Antoni Ros Marbà, Yuram Ruiz, Manel Valdivieso, Simon Halsey, Jordi Mora, Josep Pons , entre d’altres.

Actualment, continua els seus estudis de Violoncel amb el mestre Óscar Alabau realitzant el máster en interpretació en el Conservatori Superior del Liceu, i és professora de Violoncel i llenguatge musical a l’Escola de Música En Clave de Soul.

José Martin Ríos Roa

José Martín Ríos Roa, és un músic veneçolà, nascut a la ciutat de Mèrida en el any 1995. Inicia els seus estudis de música com a trompista als 11 anys, al Sistema d’orquestres de Veneçuela. Arribant a formar part de l’Orquestra Simfònica Nacional Infantil de Veneçuela, sota la batuta de Sir Simon Rattle i Gustavo Dudamel. Va formar part de diverses orquestres locals i de la coral de la Basílica Menor de Mèrida. L’any 2011 inicia els seus estudis de Piano sota la tutela dels mestres Abigail Romero, Amílcar Rivas i Zulay Durán. Però a finals de 2015 decideix traslladar-se a Barcelona, Espanya; amb l’objectiu de poder iniciar la seva anhelada carrera musical com a organista. Realitza els seus estudis de grau mitjà de Piano, amb el mestre Francesc Soler al Conservatori Professional del Liceu i el grau mitjà d’Orgue amb el mestre Joan Castillo a l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa. L’any 2020 inicia els estudis de grau superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya Actualment s’exerceix com a organista de les Esglésies: Santa Maria de Badalona, Sant Josep de Badalona i la Mare de Déu del Carme de Badalona.

Programa

Cançó medieval de trobadors catalans. S. XIII

  • Quant ai lo mont Consirat

J. S. Bach (1685-1750)

  • Preludi de la Suite BWV 1007
  • Minuet

Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736)

  • Aria «Tre Giorni»

Georg Friedrich Händel (1685-1759)

  • Bourée
  • Minuet

Jean Philippe Rameau (1683-1764)

  • Gavotte

François Couperin (1668-1733)

  • Le Bavolet Flottant

J. S. Bach (1685-1750)

  • Adagio BWV 564

Podeu descarregar-vos el programa de mà des d’aquest enllaç i el cartel des d’aquest altre.

La integral per a gran orgue...4rt Cicle de Concerts d'Orgue «Josep...

Articles relacionats