Concert d'orgue de Festa Major

18 d'agost de 2023 Aproximadament 1 minut

#Concerts   #Santa Maria   #Festa Major   #Associació Catalana de l'Orgue   #Cicle «Els Orgues de Catalunya»  

Basílica de Santa Maria, 08720 Vilafranca del Penedès
diumenge 20 d'agost de 2023
19:30
Taquilla inversa

Des de fa ja una colla d’anys, l’orgue de Santa Maria de Vilafranca participa en el prestigiós cicle «Els Orgues de Catalunya» pel seu alt valor històric. Enguany, l’Associació Catalana de l’Orgue, organitzadora d’aquest festival, en presenta la 43a edició, que consta de tretze concerts repartits per tot el territori català amb una mostra dels instruments més característics del patrimoni organístic del principat.

Aquest diumenge dia 20 d’agost, formant part dels actes previs de la Festa Major i donant el tret de sortida a la participació de l’orgue a la més típica, l’organista i clavecinista basca Loreto F. Imaz, catedràtica emèrita d’orgue del Conservatori Superior de Sant Sebastià oferirà un recital amb obres d’autors molt variats dels segles XIX i XX: els francesos Camille Saint-Saëns, Louis Vierne i Jacques Charpentier, els alemanys Johannes Brahms, Max Reger i els bascos Joaquín Pildain i Jesús Guridi. D’aquest últim, interpretarà el «Tríptico del Buen Pastor», obra monumental, fita de la música espanyola del segle XX.

Loreto F. Imaz

Loreto Fernández Imaz té una àmplia trajectòria de més de 40 anys com a organista i clavecinista oferint concerts arreu, realitzant nombrosos enregistraments i formant diverses generacions de músics com a catedràtica al Conservatori Superior de Donosti-Sant Sebastià. Actualment, és membre del Jurat en el Concurs Nacional d’Orgue «Francisco Salinas» de la ciutat de Burgos, així com de la Comissió Tècnica per a la restauració d’orgues i harmòniums de la Diòcesi de Guipúscoa.

El públic podrà seguir visualment la interpretació de l’organista a través d’una gran pantalla. El concert serà d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir al manteniment de l’orgue. Compta amb la col·laboració dels Administradors de la Festa Major 2023, l’Ajuntament de Vilafranca, la Generalitat de Catalunya i la Parròquia de Santa Maria. Més informació sobre el cicle «Els Orgues de Catalunya» es pot trobar a la pàgina web de l’Associació Catalana de l’Orgue: https://acorgue.cat/cicle.

10è tradicional concert de Sant Jocund...70è Tradicional Concert d'Orgue de Sant...

Articles relacionats