11è Tradicional Concert d'Orgue de Sant Jocund

6 de febrer de 2024 Aproximadament 1 minut

#Concerts   #Santa Maria   #Sant Jocund  

Basílica de Santa Maria, 08720 Vilafranca del Penedès
diumenge 11 de febrer de 2024
18:30
Taquilla inversa

Un any més, arriba el tradicional concert de Sant Jocund, enguany celebrant l’11a edició. Serà el pròxim diumenge 11 de febrer a les 18:30 a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca. Serà interpretat pel jove organista barceloní Joan Cabó, organista a la basílica de Santa Maria del Mar.

Interpretarà un programa d’una durada aproximada de 45 minuts amb obres de compositors del s. XIX a XXI com són Felix Mendelssohn, Jehan Alain, Max Reger, Arvo Pärt, Josep Soler i Sardà, Louis Vierne i oferint una diversa i àmplia mostra de la riquesa tímbrica i estilística de l’orgue de Santa Maria. El mateix intèrpret farà un breu comentari de les obres del concert.

Aquest acte és organitzat per l’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca i per la comissió de Sant Jocund i compta amb la col·laboració de les Parròquies de Vilafranca i el gabinet jurídic Advocatium. L’accés al concert és lliure amb taquilla inversa.

Joan Cabó

Nascut a Barcelona, el 1989. Després d’haver-se iniciat en l’orgue amb Bernat Bailbé, estudià amb la professora Maria Nacy al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Ha participat també en diversos cursos especialitzats i classes magistrals per a aquest instrument.

Ha exercit habitualment d’organista litúrgic a diverses esglésies barcelonines: durant més de deu anys fou organista a la Basílica de Santa Maria del Pi; en l’actualitat, acompanya setmanalment algunes de les celebracions a la Basílica de Santa Maria del Mar. Ha col·laborat igualment, en diverses ocasions, amb el Santuari de la Mare de Déu de Núria, i acompanyant els oficis cistercencs al Monestir de Poblet.

És també Doctor en Filosofia i professor a la Facultat de Filosofia —La Salle— Universitat Ramon Llull. Des d’octubre de 2022 és vicepresident de l’Associació Catalana de l’Orgue.

Programa

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809–1847)

  • Sonata en la major, op. 65, núm. 3

Jehan Alain (1911–1940)

  • Variacions sobre un tema de Clément Jannequin, JA 118

Max Reger (1873–1916)

  • Benedictus en re bemoll major, op. 59, núm. 9

Arvo Pärt (1935)

  • Pari intervallo

Josep Soler i Sardà (1935–2022)

  • Ego sum via veritas, del Llibre d’Orgue de Santa Maria de Vilafranca

Louis Vierne (1870–1937)

  • Cathédrales, de les Pièces de fantaisie, 4e Suite, op. 55, núm. 3
70è Tradicional Concert d'Orgue de Sant...

Articles relacionats